Föräldramötet 11/9

Här kommer först en kort sammanfattning av föräldramötet, främst för er som inte hade möjlighet att vara med. Vi hade besök från kommunen och polisen. De har sedan flera år tillbaka en samverkan för ökad trygghet och hälsa i vår kommun. De har tidigare år träffat föräldrar till barn i år 6 men vänder sig nu till föräldrar med barn i fjärde klass. De fortsätter med att träffa eleverna först i år 6.  Först berättade Jenny Fahlgren från socialförvaltningen om bland annat normativt beteende. Vad man som förälder bör vara uppmärksam på om ens barn börjar frångå normen. Som exempel svårt med rutiner, byter stil, kunskap om ”dåligheter” och förändrad ekonomi. Jenny berättar vidare om en utbildning socialförvaltningen har, föräldrautbildningen Komet, en utbildning som uppskattas av dem som gått den. Dit kan man söka sig om man känner att man behöver stöd och hjälp.

Polisen Kent pratade om hur de jobbar förebyggande genom att träffa barn/ungdomar dels på planerade träffar men också spontant på skolgårdar och på stan. Kent berättar även hur viktig magkänslan är. Känner vi på oss något så stämmer ofta det. Det behöver inte betyda att barnen har börjat med något dåligt utan kan vara så att barnen bara behöver någon att prata med eller mer stöd. En viktig sak som Kent pratade om det är att vi som föräldrar behöver ha koll på vad våra barn gör på internet. Många barn råkar illa ut där.
Tommy Lindvall, säkerhetssamordnare på kommun berättade vidare om hur de jobbar med att informera om till exempel bränder genom utbildningar i år 2, år 6 och år 9. Alla tre ville förmedla vikten av att ta sig tid att som förälder vara med sina barn och att sätta gränser.

Rektorn informerar:
Vi erbjuder extra läxhjälp på måndagar 14.15-15 (start v.40). Dock så är denna läxhjälp efterskolan. För de barn som har skolskjuts och är intresserade av detta måste hämtning ske på annat sätt.
Vi kommer även har extra engelska och extra matte (återkommer när detta startar)

Vår skolsköterska Anna-Karin (på skolan Måndag-Torsdag)
Vår kurator Anna Norén (en dag i veckan) Behöver man ta kontakt med henne ta först kontakt med klasslärare så vi kan lotsa vidare.

För år 4 kommer Anna-Karin snart starta med hälsosamtal.


Riddarskolan kom på besök och informerade om vad detta är. Ni som inte var på föräldramötet får hem ett papper med information.

Läxdagar:
Matte: måndag-måndag
Engelska: torsdag- torsdag
Svenska: tisdag-tisdag (startar efter alla utvecklingssamtal är över)

Vi pratade även hur viktigt det är att ni som föräldrar samt elever har koll på bloggen. Det är där all information kommer. Vid specifika tillfällen skickar vi hem papper.



Verksamhetsrådet
4A:s                                    Sara Wikström (Alfreds mamma)
                                            Emma Backlund (Tyrs mamma)

4B:s                                    Cecilia Kvibacke (Egons mamma)
                                                 Rose Holmgren  (Linus mamma)


Klassföräldrar- Vi gick från klasslistan
4A: Alfred, Rut

4 B: William M, William O

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kommer en sommarhälsning från åk 6

Lycka till i framtiden! Camilla och Magdalena